Zeilen kunnen we. Maar hoe goed? Om dat uit te vinden gaan we vaak de strijd aan met andere zeilers, vooral tegen andere studenten. Naast de wedstrijden waar we als Aqua aan mee doen, doen de afzonderlijke leden ook mee aan veel wedstrijden, waar zij voor jou ook vaak een plekje vrij hebben, denk hierbij aan de 24-uurs Race.

NSK

Het Nederlands Studenten Kampioenschap Zeilen is het moment om je te meten met andere zeilende studenten. Dit wordt gedaan in Valken op het Heegermeer. Er doen zo'n 70 boten mee aan de wedstrijd. De avonden zijn een mooie kans om te integreren met de zusterverenigingen.

BRIO

De BRIO-zeilmarathon is een marathon van 60 km door heel Friesland, waarbij je de eerste tientallen kilometers heel dicht op elkaar vaart samen met 150 andere valken. Als er geen wind staat je moet jagen, bomen en peddelen tot je erbij neer valt. De top-20 behalen is geen uitzondering onder Aqua leden.

ZOK

Het Zuidelijk Optimisten Kampioenschap wordt gevaren op, jawel, Optimisten, tegen de andere studenten zeilverenigingen in het zuiden van het land. Onder andere in 2014 en 2016 is Aqua geëindigd op de eerste plek.

Café Race

De combinatie van racen en borrelen is geïntegreerd in de Café Race. De race wordt gevaren in valkjes en heeft geen specifieke route die je moet afleggen. In plaats daarvan werkt de wedstrijd met een puntensysteem dat onder andere is gebaseerd op de afstand die je op een dag aflegt. Je bewijs dat je daadwerkelijk een bepaalde afstand hebt gevaren is het bonnetje van een drankje dat je in elk Friese dorpje dat je bent gepasseerd hebt gekocht.