Het begon allemaal op de ZomerZeilWeek van 2013. Een select groepje Aquariërs besloot samen op een boot te slapen. Reden hiervoor was dat Laurens een nacht langer in Akkrum moest blijven aan het eind van de ZZW, en wat gezelschap hierbij is altijd leuk. Chantal en Eline hadden al met Laurens afgesproken een nacht extra erbij te zijn, er was dus nog één plek vrij op de extra-nacht boot. Het indelen van boten is een nauwgezet werkje: je wil natuurlijk wel met gelijkgestemden de hele week liggen stinken, zweten, en dampen in je valk. Zo kwam het idee voor drie soorten boten: de -boot: rustig, lekker slapen, en fit bij het zeilen; de +/- boot: wel af en toe nog een feestje meedoen; en de +boot: waar tot in de vroege uurtjes de borrelglazen rinkelden en tot in de late uurtjes het zeil gehesen stond! Erwin vond dit laatste goed klinken en zo is de originele PLUSboot bij elkaar gekomen!

De ZZW van 2013 is een week waarin al veel tradities van de PLUSboot zijn ontstaan: het proosten met de leus ‘PLUS geeft meer’ ‘véél meer!’, de schuimende spetters, en natuurlijk de themadagen zoals Shenkie-Tuesday en Duitse Donderdag. Ook de laatste avond was een avontuur met ‘geleende’ fietsen, railcatering, een Poolse zwiermachine, en een ontbijtje aan de achterdeur van de bakker. Het was wel duidelijk dat dit zooitje ongeregeld vanaf nu bij elkaar zou horen.

Dit vonden we toen in ieder geval zelf ook, en dus waren we erg streng in activiteiten bijwonen. Nog in Limburg terwijl we spontaan hadden afgesproken? €5,-. Op vakantie in Turkije? €5,-. En hierdoor ook nog een activiteit missen? €5,-. Als je dan aan het eind van de zomer een bepaald bedrag in de drankpot hebt zitten zorg je wel dat je er voortaan bij bent om deze ook leeg te maken. Zo werd de PLUSboot erg hecht. Zeker na het weekend naar Enkhuizen op een crappy bootje van Ger met windkracht 6/7 stuiterend over de golven met google maps op een ouwe smartphone ter navigatie: avonturen brengen mensen nader tot elkaar.

Voor een goed lopend en constant dispuut is natuurlijk nieuwe aanwas nodig! Als zeilers en natuurlijk ook ter ere van het ontstaan gaat het zoeken van nieuwe PLUSbootleden nog steeds per boot. De originele boot hield Aqua goed in de gaten om de volgende geschikte PLUSboters-in-opleiding, pio’s, te vinden. Eerst kwam Idske erbij, daarna volgde Wouter, en met ten slotte Ko & Yael was de volgende boot compleet! Intussen werd er nog steeds veel samen gedaan, wel wat vrijblijvender dan in de beginnende hoogtijdagen. Boetes verlaagd naar €1,- en alleen voor afwezigheid bij OPA’s (officiële PLUSboot activiteiten), misstanden zoals alcoholverspilling en als eerste afhaken, en natuurlijk de verboden woorden S**** (€1,-), S****je (€0,50), en het ergste: L**** S**** (€2,-). 

Op dit moment is de PLUSboot dus een actieve groep Aquariërs die veel samen ondernemen: zeilweekenden, skivakanties, PITweken, onbeperkt spareribs eten, bierproeverijen, en zo kan ik nog wel even doorgaan. Het idee van de PLUSboot is alles nét even wat extra, dus overal de PLUS in! Later naar bed, maar ook weer vroeg zeilen, en dat zo lang mogelijk, nieuwe uitdagingen in het zeilen opzoeken, en overal een onvergetelijk avontuur van maken. Veel doen met veel enthousiasme dus! Zo willen we dit ook de komende vijf jaar door blijven zetten. De wat oudere en inmiddels  afgestudeerde PLUSboters geven zo het stokje door aan enthousiaste pio’s die ook méér willen: méér zeilen, méér feesten, méér! Want: PLUS geeft meer, véél meer!

Klik hier voor het overzicht van PLUSboot leden!
Kijk op Facebook voor onze activiteiten!