Voorzitter: Mariëlle van Leuken

Secretaris: Marijke Luring

Penningmeester: Elvy Steenhuisen

Vlootcommissaris: Anne Johan Buis

MARIËLLE VAN LEUKEN

Hallo allemaal! Ik ben Voorzitter van Aqua sinds 4 maart 2010. Ik ben in het voorjaar van 2009 lid geworden bij Aqua, en na een jaar leek het me erg leuk om het bestuur in te gaan. Als Voorzitter hou ik een beetje het overzicht over alles wat er binnen de vereniging speelt en ik zorg eigenlijk dat iedereen het lekker naar zijn zin heeft. Als Voorzitter ben je het gezicht van de vereniging, en ik onderhoud bijvoorbeeld het contact met Thymos, het USB en nu ook de Waterscouting. Ook heb ik de eer om bestuursvergaderingen voor te zitten, en tijdens ALV gebruik te maken van onze gloednieuwe hamer.

Naast Aqua doe ik ook nog wel wat andere dingen. Ik studeer biologie en ik doe sporten als tennis, squash, zwemmen en fietsen. Hiernaast heb ik nog één hele grote passie, en dat is harp spelen. Ik kan bijna geen dag zonder (er is dan ook bijna geen dag dat mijn omwonenden geen last van mij hebben), en bespeel mijn harp altijd met veel plezier. Alleen muziek al is iets wat ik voor geen goud zou willen missen.

MARIJKE LURING

Dag lezers! Soms kunnen dingen snel veranderen… In de zomer van 2010 had ik niet kunnen bedenken dat ik nu dit stukje als bestuur zou schrijven. Ik zou dit jaar een jaar gaan werken in een patisserie. De eerste werkweek bleek het toch niet door te kunnen gaan, dus ben ik maar weer verder gegaan met mijn studie, Food Innovation Management. En als je dan tóch weer gaat studeren, waarom dan ook niet meteen bestuur erbij doen? Veel veranderingen in een korte tijd dus… Maar het studentenleven bevalt me weer prima, en ik vind het ook heel leuk om in het bestuur te zitten! Ik ben secretaris en probeer daarnaast ook Commissaris Extern te zijn. Ik hou me bezig met de administratieve dingen als post, notulen, de infomail en meer. De leukste dingen op dit moment vind ik toch wel het vernieuwen van de Aquaflits. Er komt best veel bij kijken, maar ik hou wel van regelen en nieuwe ideeën uitwerken! Wat mij betreft wordt het een creatief jaar!

ELVY STEENHUISEN

Hallo allemaal. Een tijdje geleden werd ik gebeld met de vraag of ik penningmeester wilde worden van WSZV Aqua. Ik vond het erg leuk dat ik gevraagd werd voor het bestuur en penningmeester leek me ook wel leuk. Ik heb nog een hoop te leren en mijn enige ervaring hiervoor is penningmeester van de WalCie, maar ik dacht dat het toch wel zou moeten lukken. Dus vanaf 4 maart ben ik nu de Penningmeester. Ik denk dat ik hiermee een heel leuk jaar ga krijgen.

Ik ben lid geworden van Aqua in de Lente Intro van vorig jaar (2009). Vroeger heb ik al wat gezeild met mijn ouders in de zomervakantie op gehuurde valken, soms op de spanker van vrienden en natuurlijk op ons kleine bootje, nu ‘Bepje’ genaamd. Zo heb ik een beetje leren zeilen, maar van theorie heb ik bijna niets meegekregen. De laatste jaren gaan we niet meer in de zomer zeilen in friesland, en dat begon ik toch wel te missen. Daarom riep ik al tijden dat ik echt weer eens wilde zeilen. Toen ik de thymos-spammail kreeg over de introperiode van Aqua dacht ik dan ook waarom niet. Ik werd al snel lid, zat binnen de kortste keren in de WalCie en mijn huisgenoten willen nu al het woord Aqua niet meer horen.

Maar ook naast zeilen doe ik nog vanalles hier in Wageningen. Ik studeer dierwetenschappen en zit nu in mijn 2e jaar. Als Veeteler heb je natuurlijk al de nodige feestjes en bunkeravonden, maar alsof dat niet genoeg was zit ik ook nog bij SSR-W. Verder probeer ik nog te sporten, en mijn vrienden van thuisthuis te zien. Een druk leven dus, maar dat moet ook als student. Want je studententijd is de mooite tijd van je leven en daar moet je van genieten!.

ANNE JOHAN BUIS

Hey Aqua-leden! Ik ben de nieuwe vlootcommissaris van Aqua sinds 10 November 2010.

Ik ben geboren op een zeilschip en heb daar tot mijn studie in Wageningen altijd op gewoond. Sinds mei 2006 voer ik samen met mijn broer in een 29er, waarmee we vrijwel elk weekend trainden op het IJsselmeer. Ook voeren we veel wedstrijden. Uiteindelijk hebben we in 2008 een EK gevaren, en in 2009 zelfs een WK in Italië op het garda meer. Nu we te groot zijn geworden voor de 29er zijn we overgestapt op de olympische 49er! Ook al lijkt het bijna onmogelijk om nog meer te kunnen/ willen zeilen, ben ik lid geworden van Aqua om doordeweeks, tussen de collegedagen door, nog te kunnen varen. Hoewel ik misschien de meest fanatieke en ervaren zeiler ben binnen Aqua, kan ik nog geen boot 'netjes' aanleggen (daar win je de wedstrijd tenslotte niet mee:P)

Als vlootcommissaris kan ik mijn kennis van zeilboten toepassen, aangezien ik voor het materiaal en onderhoud zorg. Ook mag ik nu mijn scouting verleden gebruiken om onderhoud te verrichten aan de lelyvletten.

Er zijn momenten geweest waarop het zeilen voor ging op mijn middelbare school, dit heeft ertoe geleid dat ik een jaar later mijn diploma heb gehaald. Die tijd kon ik gelukkig goed gebruiken om de juiste studie te kiezen. Nu studeer ik milieuwetenschappen aan de Wageningen universiteit. Owja, ik zit ook nog bij de WSV Ceres.