In Wageningen beschikt Aqua over een eigen vloot, waarmee we zowel doordeweeks als in het weekend op de Rijn kunnen zeilen. Onze vloot bestaat onder andere uit twee zwaardboten zwaardboten: een Laser Standaard/Radiaal (Aqua'akthar) en een Laser Vago. Verder hebben wij een eigen (onverwoestbare) lelievlet (Aegir) en een piraatje (Bepje), een klein jeugdbootje die vooral gebruikt wordt tijdens de AID Campus Games. Naast de zwaardboten en lelievletten kunnen we in Wageningen ook gebruik maken van een valk die bij Watersportvereniging Vada ligt.

 

Aqua'akthar - Laser Standaard/Radiaal

Deze één-persoons zwaardboot is aangeschaft in 2017, en is op het moment in reparatie. Er zijn 2 zeilopties: Radial (iets kleiner zeil voor de wat zwaardere wind en de wat lichtere zeiler) en Standard (iets groter zeil voor de wat lichtere wind en de wat zwaardere zeiler). Een leuk bootje om in je eentje mee op pad te gaan en onze prachtige Rijn en zijn grindgaten mee te verkennen.

 

Laser Vago

Foto -coming soon

Deze twee-persoons zwaardboot is aan de vloot toegevoegd in 2024. Ze heeft een trapeze, genaker, en twee grootzeilopties. Perfect om in over te stappen na getrained te hebben in bijvoorbeeld een RS Feva of vergelijkbaar bootje. Gemakkelijk om in plané te zetten, en goed snel. Deze boot is ook voor gevorderde zeilers erg leuk om in te zeilen.

 

Rån - Lelievlet

De onverwoestbare, maar stabiele en voor meerdere personen geschikte Lelievlet is een ideale boot om doordeweeks nog even de Rijn op te gaan en je zeilskills te verbeteren. Deze boten worden vooral gebruikt tijdens onze Verenigingsavonden op donderdagavond. Ook wordt er elke week training gegeven op deze boten, die zeker wel tegen een stootje kunnen. Er dient altijd een schipper mee te gaan om te varen op een lelievlet.

 

Bepje - Piraatje

Bepje is een klein bootje ten grote van een Optimist. Dit bootje, dat geschonken is door een lid, wordt voor allerlei ongein gebruikt door het jaar heen. Bijvoorbeeld tijdens de AID Campus Games.