Voorwoord Lustrum Almanak 2013

Zomer Langweer 1966. Veel regen en wind. Wij als familie lagen aan de kade bij het bruggetje van Langweer met onze Kloek. Aan de andere kant lagen 3 open zeilboten( b.m.).met studenten uit Wageningen, H62 dus. H.62 staat voor: Holland, als je H voor je zeilnr. hebt staan betekent dit, dat je schip is gemeten om internationale wedstrijden mee te zeilen en 62 is het jaar van oprichting.

De studenten o.a. Jan, Harrie en Olle de andere namen ben ik kwijt. Ze waren koud, moe hongerig en platzak. In de Kloek werden ze gastvrij ontvangen met eten drinken en gezelligheid. Toen het weer wat beter werd zijn ze weer verder gegaan met hun trektocht door Friesland. Van tijd tot tijd kwamen ze weer langs. Mijn zus en ik zijn daarna nog verschillende keren uitgenodigd voor een feest in Wageningen.

In november 1967 heeft H62 haar eerste lustrum gevierd en misschien ook het enige. Voor het lustrum had een van de bestuursleden keramiek bierpullen laten bakken. Ik meende dat hij Barry heette. Alle leden kregen er die avond een uitgereikt, uiteraard wij ook. Mijn zus en ik zijn die avond benoemd tot erelid van H62. En we kregen de ...........wimpel uitgereikt, een geweldige eer!!!!! Ik heb er dan ook al die jaren met gepaste trots op gepast.

Nog een anekdote:
Tijdens de feestavond was er een stel verlaat, ze waren met autopech in de bossen van Renkum blijven steken. Mij werd gevraagd ze te halen, omdat ik met de auto was. Verder kende ik ze niet. Wie schetst mijn verbazing, toen ik twee jaar later voor het eerst op bezoek kwam bij mijn schoonouders, daar in de kamer van mijn schoonzus eenzelfde bierpul zag staan. Zij was dus ook op dat feest geweest en hoorde bij die groep van de kapotte auto. Hoezo toeval. Ik hoop voor jullie zo een tipje van de ......wimpel te hebben opgelicht. En ik ben even weer terug in de tijd geweest, maar liefst 47 jaar. 

Voorts wens ik alle studenten van zeilvereniging Aqua een behouden vaart langs bloemrijke horizon! Wolkom in Fryslan en Oant Sjens.

 Froukje